,,Caruselul inimilor” de Mary Jo Putney - recenzie realizată de Amalia Danciu




După ce am citit această carte, am realizat că Mary Jo Putney este o romantică incurabilă. Prin talentul ei incredibil, a reușit să contopească în această capodoperă suspans, pasiune și bineînțeles incomparabilele pasaje pline de romantism.
Toate o au în prim plan pe baroneasa Antonia Thornton. Alături de cea mai bună prietenă a ei, Judith Winslow, se aventurează pe valurile tumultoase ale logodnei... mai mult mai puțin dorite. Acest lucru generează toate încurcăturile amoroase și răsturnările de situație. Totuși, inima Antoniei are aceeași speranță: să-și întâlnească iubirea adevărată.
Pasiunile interzise stârnesc în principal acțiunea romanului. Ca cititor, ajungi la un moment dat să crezi că lucrurile nu se vor desluși niciodată, că greșelile nu se pot remedia și că povestea nu se va încheia. Într-un anumit punct, simți că te învârți într-un cerc; poate că acesta este și scopul – ca personajele să fie într-un cerc vicios, iar cititorii să le simtă emoțiile. Cred că ce simțim noi când savurăm intrigile e asemănător cu clipele în care mamele își urmăresc copiii când ei sunt într-un carusel. Diferența este însă că personajele sunt captive într-un carusel al inimilor și că nu e nimic ,,distractiv”.
Da, această carte chiar te transportă într-un alt univers. Problema este că, spre deosebire de alte cărți, nu există cale de întoarcere.

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)