#1 Bookhaul: Colecția ,,Iubiri de poveste”

Cred că cel mai frumos moment e atunci când primești cărți, mai ales dacă persoana respectivă ți le oferă fără niciun motiv. Nu a fost ziua mea, nu i-am făcut niciun favor pentru a pretinde ceva în schimb; pur și simplu i-am împărtășit dragostea mea față de literatură. Această persoană cu suflet frumos vreau să rămână o prietenă și atât. 
 
Toate aceste cărți le-am dus acasă într-o plasă uriașă care mi-a omorât mâinile, dar trebuie să recunosc că a fost una din cele mai frumoase dureri știind că în interiorul plasei sunt următoarele lumi în care mă voi pierde. Când am ajuns acasă, mamei nu i-a venit să creadă... iar eu m-am dus direct la mine în cameră să-mi completez un raft întreg. Ador să îmi rearanjez biblioteca. Eu am multe cărți din colecția ,,Cărți romantice” și de ceva vreme îmi doream și cele din ,,Iubiri de poveste”. Acum, dorința mi s-a îndeplinit. #15cărți


 1. Atracție scandaloasă - Karen Robards 
Când aparențele înșală și țesătura intrigilor devine tot mai deasă, numai o dragoste adevărată poate să iasă învingătoare… Când Lady Gabriella Banning – Gabby – primește vestea că fratele ei vitreg și capul familiei, Marcus, conte de Wickham, a fost ucis pe plantația lui de ceai din Ceylon, se trezeşte brusc, împreună cu surorile ei mai mici, Claire şi Elizabeth, fără nici un mijloc de subzistență. Toată averea familiei urmează să treacă în mâinile următorului moștenitor de parte bărbătească – un văr îndepărtat și nesuferit –, iar surorile Banning sunt condamnate la sărăcie lucie... în afară de cazul în care Gabby găsește la timp o soluție salvatoare. Ceea ce și face. Deșteaptă și ambițioasă, Gabby se preface că nu a aflat nimic despre moartea fratelui ei, așa că aranjează debutul în societatea londoneză a preafrumoasei ei surori, Claire, cu certitudinea că mariajul acesteia cu un nobil bogat le va asigura tuturor viitorul. Dar când ajunsă la reședința familiei din Londra, descoperă un gentleman extrem de chipeș care pretinde că este Marcus, lucrurile o iau pe o pantă neobișnuită. Să dea în vileag înșelăciunea pusă la cale de misteriosul străin înseamnă să renunțe la planul ei, ceea ce este cu neputință. Uniți inițial de secrete și de minciuni, Gabby și cavalerul aventurier se îndrăgostesc nebunește… și, curând, societatea londoneză devine martora unei povești scandaloase între un „frate” și o „soră” care par să fie legați de o relație mai mult decât familială…

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.

2. O pasiune imposibilă - Elizabeth Hoyt

Vaduva Silence Hollingbrook este saraca, frumoasa si plina de compasiune – si cu noua luni in urma a facut o greseala groaznica. Pentru a-si salva de la ruina si dezonoare sotul, capitan de corabie, s-a dus la cel mai temut hot de pe Tamisa pentru a-l implora sa inapoieze marfa furata de acesta. Targul insa a costat-o propria casnicie, iar acea noapte a ranit-o atat de profund, incat nu si-a mai gasit alinarea decat dedicandu-se orfanilor din caminul condus de fratele ei. Numai ca acum acelasi pirat s-a intors... si vrea la randul lui ceva.
Mickey O'Connor Cuceritorul este un bandit chipes si extrem de siret, care si-a croit drum cu indemanare si necrutare pana in varful lumii nelegiuitilor din Londra. Mickey nu are loc in inima sa pentru sentimente precum compasiunea sau dragostea, vazandu-i pe oameni doar ca pe niste pioni de care sa se foloseasca pentru scopurile proprii. Si cu toate astea, n-a reusit s-o uite pe naiva sotie de capitan care a venit la el cerandu-i ajutorul – si cu care a petrecut o noapte memorabila in patul sau... vorbind. Cand se trezeste pe cap cu fetita sa nou-nascuta, Mickey nu poate rezista impulsului machiavelic de a lasa copila la usa caminului lui Silence, stiind ca acolo va fi indragita si totodata ascunsa de dusmanul lui de moarte. Dar cand acest secret este dezvaluit, Mickey stie ca trebuie sa-si asume responsabilitatea protejarii ei – si astfel va descoperi, uimit, ca dragostea are propriile cai de a i se strecura in inima...

3. A ta până în zori - Teresa Medeiros 
Oare femeia din viata lui este un inger coborat din Ceruri sau un demon deghizat?
Vitejia de care daduse dovada contele Gabriel Fairchild in timpul bataliei de la Trafalgar ii adusese renumele de erou, insa il costase vederea si orice speranta pentru viitor. Parasit de logodnica pe care o adora, barbatul care odinioara se purta asemenea unui print in societatea londoneza se izoleaza in conacul familiei sale, blestemandu-si existenta in fiecare zi lipsita de lumina si in fiecare noapte cufundata in bezna.
Iscusita infirmiera Samantha Wickersham soseste la Fairchild Park si isi gaseste noul pacient comportandu-se mai mult ca o fiara decat ca o fiinta umana. Dupa prima lor confruntare apriga, ea il implica pe arogantul conte intr-o lupta incitanta a inteligentei si a vointelor. Cu toate ca el o considera o creatura nemiloasa, lipsita de feminitate, in secret este intrigat de simtul ei sec al umorului, de lipsa dorintei de a-l compatimi si de maniera indrazneata in care nu accepta nici un capriciu de-al lui. Si ori de cate ori el afla in preajma ei, este cuprins de fiorii unei dorinte pe care nu crezuse ca avea sa o mai simta vreodata.
Pe masura ce Samantha incepe sa readuca lumina in viata lui Gabriel si in inima acestuia, amandoi descopera ca unele secrete – si unele placeri – sunt cel mai bine descoperite pe intuneric.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.

4. Ispitirea unui lord - Loraine Heath

Trei tineri moștenitori, întemnițați de un unchi fără scrupule, evadează – spre mare, spre străzi, spre bătălii îndepărtate –, așteptând ziua în care se vor întoarce să-și revendice moștenirea.
Sebastian Easton a jurat mereu că își va răzbuna tinerețea răpită și titlul furat. Acum, întors în Londra ca adevăratul duce de Keswick – rănit, călit în război și complet schimbat de experienţe tragice –, nu o poate uita pe fata curajoasă care cândva i-a salvat pe el și pe frații săi de la o moarte sigură.
Lady Mary Wynne-Jones a plătit scump pentru ajutorul oferit tinerilor lorzi de Pembrook întemnițați. Dar își amintește bine promisiunea pe care i-a făcut-o lui Sebastian cu ani în urmă: să se reîntâlnească la ruinele mănăstirii unde au împărtășit un sărut pasional și interzis. Deși Mary este acum logodită cu un alt bărbat, o prietenie clădită pe taine întunecate nu poate fi ignorată. Curând, sentimentele neașteptate și periculoase care se nasc între ei îl ispitesc pe Sebastian să renunțe la misiunea lui de răzbunare și, în schimb, să lupte pentru o iubire ce l-ar putea elibera pentru a doua oară.
 


Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.

5. Jocul seducției - Johanna Lindsey 


După ce descoperă că logodnicul pe care l-a așteptat ani întregi a trădat-o în cel mai mârșav mod, disperată, Georgina Anderson se hotărăște să se întoarcă cât mai curând acasă în America, pentru a-l da uitării și a-și lecui inima frântă. Așa că adoptă soluția nebunească de a se îmbarca la bordul navei Fecioara Anne deghizată în mus, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că va fi cu totul la dispoziția tiranicului căpitan al vasului, James Mallory.
Oaia neagră a unei familii mândre și pline de firi furtunoase, chipeșul căpitan, fost pirat, a jurat cândva că nu există femeie care să-l poată prinde în mrejele căsniciei. Iar asta pentru că întreaga lui viață a fost un adevărat crai, poate cel mai renumit din Londra, fiind martor la superficialitatea femeilor măritate care abia așteptau să-și înșele soții neștiutori chiar cu… el însuși.
Dar în largul mării, hotărârea aparent nestrămutată va fi slăbită de o pasiune mai fierbinte ca iadul și de frumusețea temperamentalei Georgina, a cărei dragoste pentru libertate și aventură se potrivește atât de bine cu ceea ce simte el însuși. Iar când două suflete-pereche se întâlnesc, nici un obstacol nu poate rezista în calea iubirii.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.  

6. Inimi aprinse - Johanna Lindsey

Cand dragostea aprinde inimile, nimic nu poate sta in calea fericirii... Kristen Haardrad, superba fiica unui bogat negustor viking, isi doreste sa porneasca intr-o ultima calatorie pe mare, in cautarea aventurii si a iubirii adevarate. Cum familia nu este de acord, cea mai buna idee pentru a-si indeplini visul este sa se strecoare pe furis pe corabia fratelui sau Selig. Ceea ce nu stie este ca tinerii vikingi au pornit intr-o expeditie de jaf, iar raidul lor are un sfarsit tragic – cativa sunt ucisi, iar restul sunt facuti sclavi de stapanul pamanturilor saxone, lordul Royce de Wyndhurst.
Pentru Kristen, intalnirea cu Lord Royce reprezinta, surprinzator, dragoste la prima vedere. Desi a facut-o sclava, Royce intruchipeaza barbatul visurilor ei si, cu toate ca tanjeste sa fuga de pe acele taramuri straine, pasiunea o face sa prefere robia libertatii.
La randul lui, Lord Royce este atras de frumoasa lui sclava, insa experientele cumplite pe care le-a avut in trecut cu vikingii il fac sa le poarte o ura netarmurita. Kristen este dusmanul si totodata trofeul lui – si totusi, Royce nu-si doreste nimic mai mult decat iubirea superbei lui prizoniere, caci isi da seama ca numai ea ii poate alina suferintele sufletului chinuit. Dar mai intai, Royce trebuie sa castige batalia cu propria mandrie – iar asta se poate dovedi cea mai teribila lupta dintre toate.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comada de aici.

7. Prizoniera dragostei - Stephanie Laurens


Trei eroi, trei aventuri, trei nunţi - trilogia surorilor Cynster se incheie cu peripeţiile frumoasei Angelica
„Avem plăcerea de a vă invita la cununia domnişoarei Angelica Cynster"... dar nu înainte ca mireasa şi eroul ei să înfrunte un duşman redutabil şi să stingă un conflict secular din ţinutul muntos al Scoţiei!
Încăpăţânata Angelica Cynster este convinsă că îl va recunoaşte de la prima vedere pe soţul pe care destinul i l-a sortit. Şi când privirea i se încrucişează cu cea a unui nobil misterios într-o  sală de bal luminată de lumânări, ştie fără putinţă de tăgadă că el este alesul. În curând însă, inima începe să-i bată nebuneşte din cu totul alt motiv: eroul ei o ia prizonieră!
Al optulea conte de Glencrae nu are de ales decât să o răpească pe Angelica, singura dintre surorile Cynster cu care nu ar fi vrut să aibă de-a face. Dar pentru a-şi salva castelul şi familia, el trebuie să o convingă să-l ajute, iar ca sa-i obţină acordul este pregătit chiar să-i ofere la schimb căsătoria.  Lucrurile însă nu sunt deloc atât de simple cum ar părea la prima vedere...
Stephanie Laurens a cunoscut notorietatea în momentul când romanele ei despre aventurile fetelor familiei Cynster au ajuns să captiveze o întreagă lume şi au transformat-o într-o autoare populară şi foarte iubită.  În cariera de peste două decenii a scris mai mult de 50 de cărţi romantice care au devenit de-a  lungul timpului bestselleruri în New York Times, Publishers Weekly, Wall Street Journal şi USA Today.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.

8. Lordul întunericului - Elizabeth Hoyt
 Când doi străini devin iubiţi, dorinţa poate fi primejdia cea mai mare…
El își duce existența în întuneric. Este misteriosul răzbunător mascat cunoscut drept Fantoma din St. Giles, iar singurul său țel său este să-i protejeze pe nevinovații din Londra. Totul se schimbă însă în noaptea în care o lady lipsită de temeri îl înfruntă, îndreptând un pistol spre el – și-și dă seama că se confruntă chiar cu propria soție…
Lady Margaret Reading a jurat că va ucide Fantoma din St. Giles – bărbatul despre care se spunea că, în urmă cu câţiva ani, l-a ucis pe cel care fusese iubirea vieții ei. Acea tragedie o obligase apoi să încheie o căsătorie de convenienţă. Întorcându-se la Londra și la bărbatul pe care nu l-a mai revăzut din ziua nunții lor, Megs nu-l recunoaște pe cel din spatele măștii. Aprig, impunător și periculos, Fantoma din St. Giles este tot ceea ce ea se temea că va fi… și mult mai mult de-atât.
Când pasiunea izbucneşte între ei, acești doi străini nu se pot abține să nu dezvăluie mai mult despre ei înșiși decât au avut vreodată de gând. Dar când Megs află adevărul – că Fantoma este soțul ei, Godric St. John – jocul începe și adversarii trebuie să se predea în fața unei tentații care i-ar putea distruge pe amândoi.

9. Plăceri nevinovate - Elizabeth Hoyt 
Viețile lor erau perfecte... până când s-au cunoscut
Lady Hero Batten, frumoasa soră a ducelui de Wakefield, pare să aibă tot ce și-ar putea dori o femeie, inclusiv un logodnic consi­derat perfect. Este adevărat, marchizul de Mandeville este cam plicticos și nu are deloc simțul umorului, dar acest lucru nu o de­ranjează pe Hero. Asta până când îl întâlnește pe flușturaticul lui frate, Griffin.
Lordul Griffin Reading este opusul gentlemanului perfect – și este foarte mulțumit să fie astfel. Modul cum își petrece zilele este un mister pentru toată lumea, dar Londra întreagă știe că nopțile lui sunt destinate petrecerilor deocheate. Cum era de așteptat, Hero nu-l place de la prima vedere, iar Griffin îi răspunde cu aceleași sentimente, considerându-i manierele impecabile și atitudinea desăvârșită potrivite pentru înalta societate, dar nu și pentru pro­priul lui frate. Duelul verbal permanent dintre ei aprinde însă scânteia dorinței – și astfel lumea lor, construită cu grijă, se dărâmă iremediabil. Pe măsură ce ziua nunții lui Hero se apropie, iar dușmanii lui Griffin complotează să-l distrugă pentru totdeauna, cei doi se străduiesc să afle dacă doi oameni atât de nepotriviți pot să descopere împreună dragostea perfectă.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici

10. Păcatele lordului Sutherland - Samantha James 
Este nechibzuit, curajos, periculos… Bărbații îl invidiază, femeile îl doresc… dar ea caută numai răzbunare.
Claire Ashcroft are un motiv bun să-l disprețuiască pe vicontele Grayson Sutherland. Un bărbat extrem de imprevizibil și cu o reputație înspăimântătoare, Sutherland este responsabil pentru moartea unei persoane dragi ei, care i-a lăsat o durere sfâșietoare în suflet. Dacă ar putea, l-ar ucide. Însă planul pe care îl pune la cale este mai subtil – își va folosi farmecele ca să-l facă să plătească pentru crima lui. Și imediat ce el se va îndrăgosti nebunește de ea, îi va frânge inima vulnerabilă. Însă Claire este o tânără inocentă, care nu știe nimic despre cum merg lucrurile în înalta societate, iar fascinația pe care o exercită nobilului experimentat o va lua prin surprindere, făcând-o să uite de tot… în afară de pasiunea copleșitoare care-i ia sufletul în stăpânire. Iar, în final, va afla cu uluire că planul ei a funcționat… mult prea bine. 

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici

11. Mireasa prizonieră - Johanna Lindsey 
 Un șeic... o sclavă... o aventură neobișnuită și o pasiune de nestăpânit.
Chemarea irezistibilă a aventurii o aduce pe fermecătoarea Christina Wakefield în deşertul fascinant al Arabiei. Dar capriciile sorții o transformă în sclavă după ce îl întâlneşte pe şeicul Abu, aventurierul chipeș și arogant, pe care îl cunoscuse în Anglia sub numele de Philip Caxton. Cândva, Christina respinsese cererea în căsătorie a lui Philip. Acum este furioasă şi înspăimântată când devine brusc prizoniera neajutorată a acestui bărbat extrem de atrăgător... dar, încet-încet, este îmblânzită de dorinţa arzătoare a inimii de a explora cele mai senzuale dorințe ale temnicerului ei. Timpul idilic petrecut cu Abu se termină brusc când este din nou răpită de un adversar al șeicului, dornic de răzbunare. Abu nu ezită să-și pună viața în pericol pentru a o salva, însă minciunile și intrigile o fac pe Christina să se îndoiască de dragostea lui și să părăsească deşertul pentru a se întoarce la viaţa ei de altădată, din Anglia.
Nimic însă nu poate să fie din nou la fel, căci este iremediabil îndrăgostită de fermecătorul șeic arab şi se teme că n-are să-l mai vadă vreodată. Sau destinul încă le mai rezervă câteva surprize?

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.

12. O iubire celebră - Sabrina Jeferies 
O pereche neobisnuita nu poate trai decat o dragoste iesita din comun...
Helena Laverick a cazut prada disperarii! Singurul barbat care o poate ajuta s-o gaseasca pe sora ei mai mica este rebelul Daniel Brennan: barbatul care s-a jucat cu emotiile ei in urma cu un an si apoi s-a facut nevazut. Iar faptul ca este un fost contrabandist il face si mai nepotrivit in ochii ei pentru a-i fi insotitor. Si desi Ghidul de buna purtare pentru tinerele domnisoare al doamnei Nunley ii interzice total un astfel de comportament, Helena este silita sa porneasca dupa mezina alaturi de Daniel. Curand, Helena se simte coplesita de sentimentul de libertate, si un fior incantator o avertizeaza ca nu doar reputatia ei ar putea sa fie in pericol...
Daniel considera ridicole mare parte dintre regulile frumoasei si cuviincioasei Helena, dar in clipa in care ea insista sa se dea drept sotia lui de dragul aparentelor, el intrezareste imediat oportunitatile si deliciile unui dormitor comun. Pasiunea neasteptata din spatele aparentei pudice a Helenei ii aprinde dorinta, iar vulnerabilitatea ascunsa in spatele autocontrolului ei rece il face sa isi doreasca sa o ocroteasca. Dar Helena este o lady, iar el este fiul unui talhar la drumul mare. Cum ar putea sa-i ceara vreodata sa intre in lumea lui?

13. Moștenitoarea - Jennifer Delamere 
Un trecut plin de secrete... un viitor care pare imposibil... si o iubire mai presus de orice reguli.
O indiscretie comisa in tinerete a costat-o pe Lizzie Poole mai mult decat onoarea. Dupa cinci ani petrecuti in exil, se intoarce in sfarsit acasa, dar continua sa duca o viata secreta. Dorinta cu limba de moarte a celei mai bune prietene a ei, Ria, a fost ca Lizzie sa-si insuseasca identitatea ei, sa se intoarca la Londra si sa indrepte lucrurile asa cum Ria insasi nu va mai trai s-o faca. Pentru ca tinerele seamana ca doua picaturi de apa, Lizzie face promisiunea si porneste intr-o calatorie care ii ispiteste inima nechibzuita inca o data.
Geoffrey Somerville este un om al bisericii dedicat cauzelor nobile, insa lumea sa este intoarsa pe dos in clipa in care mosteneste titlul de Lord Somerville. Acum este invitat la toate balurile si este vanat de toate mamele din inalta societate londoneza care au fete de maritat. Cu toate acestea, singura femeie care i-a furat inima este aceea pe care n-o poate avea: tanara vaduva a fratelui sau, Ria. Datoria ii cere sa-si ignore sentimentele, dar inima sa tanjeste dupa frumusetea misterioasa.
Cand viitorul lor este pus sub semnul intrebarii, va fi in stare Lizzie sa-si mai continue sarada sau va gasi puterea sa-si impartaseasca secretele si sa aiba incredere in puterea dragostei?

14. Aventuri compromițătoare - Victoria Alexander

Cele mai frumoase aventuri sunt cele care nu se sfârşesc niciodată. 
„Ce se întâmplă în America rămâne în America.” Sau cel puțin asta își spune Lady Delilah Hargate când decide să rupă monotonia unei vieți dedicate bunei cuviințe și normelor societății și are parte de o aventură de o noapte cu Samuel Russell, un străin chipeș pe care îl întâlnește întâmplător în New York. 
Până la urmă, sunt doi străini care nu se vor mai întâlni niciodată, deci premisele sunt cele mai bune. Dar, odată cu primele raze ale zorilor, emoția aventurii lasă locul regretului pentru ceea ce nu poate fi decât o greșeală scandaloasă, iar Delilah se întoarce în Anglia, smulgându-i lui Samuel promisiunea că nu se vor mai revedea niciodată. 
Patru luni mai târziu, planurile lui Delilah de a profita de ceremonia nunții surorii ei pentru a-și găsi propriul soț perfect sunt date peste cap atunci când greșeala ei apare în pragul ușii. Căci profitând de vechea prietenie ce-l leagă de viitorul mire, Samuel călătorește în Anglia cu speranța că o va putea recuceri pe femeia care nu-i mai părăsește gândurile și visurile.

Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici

15. Îndrăgostită de soțul potrivit - Victoria Alexander

Îngrijorate de dezinteresul tot mai pronunţat privind căsătoria în rândul fiilor şi fiicelor ajunse la vârsta potrivită, doamnele din înalta societate se hotărăsc să intervină cu fermitate şi astfel înfiinţează Societatea Doamnelor pentru Îmbunătăţirea Viitorului Angliei. Prima lor provocare: contele de Pennington.
Domnișoara Gwendolyn Townsend a fost martoră cum averea tatălui ei a ajuns în mâinile unui văr îndepărtat, lăsând-o astfel cu o educație aleasă, capabilă să facă o reverență perfectă... și fără nici un ban. Mai mult, surprizele continuă când află că, în urmă cu mulți ani, părintele ei i-a aranjat căsătoria cu Marcus Holcroft, contele de Pennington, unul dintre cei mai râvniți burlaci ai înaltei societăți londoneze. Marcus îi provoacă sentimente amestecate, şi, deși ezită să se mărite cu un bărbat pe care nu l-a cunoscut niciodată, în final nu are de ales. Însă, mai întâi, trebuie să-i fie îndeplinite niște condiții.
Lui Marcus nu-i vine să creadă că mireasa care i-a fost impusă insistă asupra unor reguli pentru a fi de acord cu nunta... și cu noaptea nunții! El este genul de bărbat care nu a fost niciodată nevoit să facă eforturi pentru a atrage o femeie în patul lui. Încă și mai surprinzător este faptul că Gwendolyn, în mod clar, ascunde ceva, iar săruturile lor minunate, urmate de lecțiile lui de dragoste pasionale, nu sunt de ajuns pentru a o determina să-i dezvăluie orice secret ar avea.
În definitiv, a promis să fie un soț așa cum se cuvine – ce trebuie să mai facă pentru a avea parte de o soţie la fel? 
Carte disponibilă pe Libris. O puteți comanda de aici.  
___________________________________________________________________________________
Abia aștept să le citesc pe toate! :)
 Vă doresc un weekend frumos.



Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)