Mesajul nostru pentru voi

Înainte de a da vina pe generația Z, gândiți-vă la cum a ajuns societatea noastră și apoi judecați-ne pentru cum am evoluat. Nu uitați că voi, cei din generațiile anterioare, ne-ați educat.

Mai jos aveți mesajul către... către toată lumea al Cristinei Nemerovschi, o autoare care încearcă să schimbe lumea prin cărțile ei. Și sunt convinsă că îi reușește. 

Eu îl văd mai mult ca un strigăt de neputință. După ce devenim conștienți de tot ceea ce se întâmplă, este rândul nostru, cei care vor schimba lumea, să luăm atitudine.

Și, da, o voi spune eu în numele tuturor: mulțumim Cristina!
Acesta este mesajul nostru, al învingătorilor, pentru voi.


Cea mai bună dovadă că lumea noastră merge înapoi, nu înainte, în jos, nu în sus: am ajuns să ne minunăm de tot ce ar trebui să ne fie firesc. Un om care salvează un animal. O familie care își rezolvă conflictele fără bătaie și jigniri. Un adolescent care merge la mall și își cumpără o carte dintr-o librărie. O femeie care adoptă un copil cu malformații sau unul dintr-o țară săracă. Un grup de oameni care respectă libertățile și alegerile celorlalți. Un jurnalist care își cunoaște limba în care scrie. Niște oameni care chiar muncesc și își iubesc munca. Asta arată că ne-am obișnuit cu răul, cu tot ce e greșit, defect. Și cel mai grav lucru e să te obișnuiești cu ceva rău, pentru că, încet-încet, vei ajunge să-l consideri pe el ca fiind firesc și apoi nimeni nu va mai lupta să-l schimbe.

- Cristina Nemerovschi

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)