Interviu cu Flavius Simion despre seria „înAltă iubire” și romanul „Resurecție”

Pentru a încheia anul cum se cuvine, eu cu Flavius v-am pregătit un interviu despre parcursul lui literar, proiectele pe care urmează
să le deruleze și multe altele.

Pentru a fi la curent cu activitatea lui literară, mai jos aveți link-urile paginilor lui:
înAltă iubire
Flavius Simion


 Totuși, cine e Flavius Simion (pe lângă prințesă)?


Flavius este cel mai mișto om pe care îl cunosc. Pe lângă un autor minunat
 (click aici pentru recenzia romanului Resurecție), este un om de încredere, pe care te poți baza în orice situație.
A publicat romanul lui de debut la editura Celestium, dar până la urmă s-a mutat la Librex pentru că o schimbare nu îi va face rău nimănui, din contră.
Ce planuri are? Veți vedea în interviul de mai jos.
Îți mulțumesc pentru tot, Flavius! Știi tu.

Mai jos aveți un video genial despre seria lui.
Și eu am simțit la fel...


1.       Adresează-le câteva cuvinte cititorilor blogului.

Bună, Amalia. Salut tuturor. Îmi pare bine că vă cunosc pe toți și mă bucur de colaborare! Promit că voi fi 100% sincer! Hahaha.


2.       Când lansezi primul volum din înAltă iubire și a doua ediție a romanului Resurecție

Pe ambele le voi lansa, cred eu, în februarie. Sunt foarte nerăbdător. înAltă iubire este acea carte în care eu am pus ani întregi din viața mea. De asta cred că va apărea în mai multe volume.  Și pentru că foarte mulți m-au întrebat de unde se mai poate achiziționa Resurecție, se va grăbi puțin relansarea ei, așa că, cei care vor veni la lansarea din februarie pot cumpără atât înAltă iubire cât și Resurecție!


3.       După un an de la lansarea primei ediții, cum crezi că a fost primit romanul de public?

Nu m-am așteptat niciun moment să fie atât de apreciat, mă așteptam să fie citit de prieteni și cam atât! Hahaha. M-au bucurat și încă mă bucură mesajele de apreciere, e un sentiment de nedescris când îți scrie cineva cât de important a fost pentru el lecturarea cărții tale. Abia aștept să-mi lansez următoarele proiecte editoriale. Sunt într-o stare continuă de entuziasm. 


4.       Explică-ne trecerea de la editura Celestium la Librex.

Nu cred că aș vrea să discut foarte mult despre acest aspect. Nu pentru că ar fi un secret sau altele, nicidecum. Mi-am dorit să fac o schimbare în general, pe plan literar. Iar planul editorial al editurii Librex cred că mi-ar satisface dorințele literare. A fost mai mult vorba despre o nevoie de mai bine. 


5.       Cum te-a influențat faptul că ai devenit autor in general?

La nivel mental m-a făcut să fiu mai sigur pe mine și pe scriitura mea. Asta e clar. Cred că m-a făcut să îmi doresc mai mult de la mine, văzând că am reușit să îmi realizez cel mai mare vis. Bine, mai e și partea amuzantă în care oamenii vorbesc cu mine la persoana a3a, asta e cam dureros dat fiind faptul că eu am doar 20 de ani și majoritatea care îmi spun dumneavoastră au la fel ca și mine sau mai mult. Hahaha. Mi-a mai influențat și anturajul puțin, întotdeauna mi-a plăcut să am prieteni cititori sau scriitori și acum mă pot bucura de prieteni foarte buni care iubesc cuvintele cel puțin la fel de mult ca și mine. Inclusiv tu, Amalia! Hahaha. Hugs!


6.       Ai întâlnit obstacole pe drumul scrisului?

Măi, obstacole are fiecare pe orice domeniu. Adică au existat persoane care au "încercat" să îmi spună că nu e bine. Dar orice muncă e bună, de orice fel. Și am ajuns să consider că orice străduință este benefică. Eu am pornit pe drumul acesta fără să știu dacă voi avea succes sau chiar dacă voi reuși măcar. Și faptul că am reușit, oarecum-pentru că eu știu că mai am un drum luuuung înainte - îmi atestă munca depusă și perseverența, că până la urmă despre asta e vorba aici. Cel mai mare obstacol cred că a fost timpul, dar se rezolvă și acesta. 



7.       Care au fost inspirațiile tale în scrierea volumelor de proză scurtă înAltă iubire?

Ce întrebare. Oups. Am spus mai sus că au fost ani întregi printre rândurile astea. NU pot să spun că au fost doar experiențe personale, chiar nu. Cel mai mult m-au inspirat "dramele" de iubire ale prietenelor mele, pentru că femeile simt mai profund iubirea, asta e o certitudine. Și am început să le scriu stările, poveștile și trăirile. Așa s-a născut seria de volume înAltă iubire. Din mine și din alți oameni, sper să cuprindă pe toată lumea. 


8.       De ce ai ales să publici două volume de proză scurtă în detrimentul romanelor?

Seria înAltă iubire e doar o mică pauză de la romane. Nu m-am oprit să scriu cărți precum Resurecție. NU, eu chiar lucrez la două romane, nu în același timp, dar lucrez. Sper să înțelegeți ce vreau să zic. Abia aștept să le finalizez. Vreau să cred că înaltă iubire e o pauză de la viață, e seria care îți explică de ce ai nevoie cu adevărat de o pauză de la rutină și monotonie, veți înțelege mai multe când le veți lectura.



9.       Spune-ne câte ceva despre romanele tale în lucru, Cartea lui Venus și Derivat?

Cărțile astea se scriu în timp ce eu sunt uimit de mine. Nu mă așteptam să ajung vreodată să scriu acest gen de romane. Mă detașez foarte mult de dramă, știți doar că eu scriu foarte dramatic, trist aș putea spune. Ei bine, aceste două romane viitoare vă vor schimba cu adevărat părerea despre stilul meu. O amprentă personală tot mi-am lăsat, se va vedea cu siguranță asta. Dar va fi diferit, mă îndrept spre fantastic foarte mult. Spre suspans. 


10.   De ce ai ales Facultatea de Jurnalism și în ce vrei să te specializezi?

Facultatea pe care o urmez nu cred că are prea mult de a face cu faptul că eu scriu deoarece Jurnalismul nu este Creative Writing. Sau poate doar puțin. Deci nu m-aș baza pe acest lucru. Dar da, mi-ar plăcea să fac presă online însă eu vreau să lucrez în Tv, redactor, reporter. :D


11.   Ce planuri ai pe 2017?

Am o mulțime de planuri, simt că 2017 va fi anul cel mai important pentru mine. Sunt nerăbdător să văd ce îmi rezervă. Dacă planurile mele se vor împlini, ceea ce nu pot ști sigur, ar fi să continui să scriu, mult și consistent. Vreau să învăț multe și sper eu să realizez multe. Totul vine pe parcurs.

fragment din înAltă iubire

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)

Recenzie - „Suge-o, Ramona!” de Andrei Ciobanu