Prerecenzie - „înAltă iubire” (vol. 1) de Flavius Simion

Titlu: înAltă iubire
Autor: Flavius Simion
Editură: Librex Publishing
Precomandați de aici cartea și o veți primi cu autograf!
Lansarea va fi pe 23 februarie la București.


După cum știe toată lumea (nu e ca și cum v-am înnebunit cu cartea asta), Resurecție de Flavius Simion este cartea mea preferată. Apropo, o va relansa la editura Librex! Click aici pentru recenzie. Automat, Flavius a devenit unul din puținii scriitori care chiar mi-au ajuns la suflet și care vor rămâne aici pentru foarte multă vreme. Poate pentru totdeauna. În urma colaborării pe care o am cu el, mi-a trimis manuscrisul cărții lui de eseuri, înAltă iubireDa, știu, carte de eseuri sună foarte... static. Vreau să renunțați la prejudecăți și să citiți cu atenție: în cartea asta, autorul și-a pus tot sufletul, toate gândurile, toate sentimentele.


Să vă spun în mare despre ce e vorba: cartea este formată din 88 de texte, unele mai scurte, altele mai lungi, în care naratorul povestește ce a simțit în diverse momente din viață (cum ar fi prima întâlnire, vederea ființei iubite, despărțiri - etape prin care trece orice persoană). Dacă textele se referă la o anumită persoană sau dacă el doar și-a imaginat acele momente ideale, nu avem de unde să știm. Totuși, dacă Luana, Diana și Paula (personajele cărții) chiar au existat în viața lui Flavius, părerea mea este că ar trebui să îl aprecieze pe el la adevărata lui valoare și să se bucure că au ajuns să fie muzele lui.



În carte, evident că este vorba de iubire, dar nu acea iubire adolescentină de 2-3 zile și plânsete de 7 - ci adevărata iubire pe care puțini oameni ajung să o simtă, iubirea care te face să simți infinitul. Însă autorul nu ne arată doar părțile frumoase ale unei relații de durată. Ne arată cât de mult ne poate influența prezența unei persoane în viața noastră și cum ni se schimbă percepțiile față de viață în urma unei simple întâlniri cu o persoană ce poate însemna toată lumea pentru noi. De asemenea, scriitorul spune că iubire fără suferință și dezamăgire nu se poate, de aceea cred că acest prim volum al seriei înAltă iubire te ajută să vezi lucrurile cu totul altfel, să înțelegi că iubirea nu se întâlnește la orice colț de stradă - se construiește în timp.


Un element care pe mine m-a impresionat foarte mult este că te poți pune foarte ușor în pielea naratorului. Astfel, începi să îl înțelegi mai mult pe omul de lângă tine și te regăsești în majoritatea textelor. Flavius nu a scris mai multe definiții ale iubirii, chiar spune că iubirea nu se poate explica, ci se simte, și, când ești îndrăgostit, știi. El duce acest sentiment la rangul de ideal, iar, dacă vreți să aflați dacă/care din cele trei fete au ajuns să îl împlinească, citiți cartea. :)


Cred că această carte ar trebui citită de toată lumea, nu doar de către adolescenți sau oameni în suferință. Te învață cum să trăiești din iubire și pentru iubire. Ajungi că îți cunoști ție mai bine sentimentele prin câteva texte rupte din inima unui autor tânăr cu un potențial enorm. În concluzie, înAltă iubire este o carte pentru suflet ale cărei cuvinte ajung să te... înalțe până ești vindecat de toate dezamăgirile de care ai avut parte. Și ești inundat de iubirea care vine din texte.

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)