Recenzie - ,,Numărul fiarei” de Sergiu Someșan

Titlu: Numărul fiarei
Disponibilă aici. 
Sunt mândră că sunt româncă. Sunt mândră că îl cunosc pe domnul Sergiu Someșan. Sunt mândră că am citit această carte. Am intrat într-o altă lume - o lume în care totul e posibil și pe care nu o vei mai întâlni prea curând într-o altă carte. În toate recenziile cărților domnului Sergiu Someșan am spus de originalitate. Ei bine, voi spune tare și aici. Cartea e formată din șapte povești dintre care trei mi-au atras atenția.

1. Numărul fiarei
Sunt curioasă ce părere ar avea un fanatic religios de poveste. Pe scurt, e realizată din nou formarea omenirii. Fiind implicate calcule, atitudinile diferite ale personajelor și tehnica scriitorului, pot spune ca povestea reprezintă geneza modernă. Poate așa vor arăta viitoarele legende. 

2. Ultimul visător
În lumea acestei povești nu există realitate, ci irealitate. Cărțile au pagini goale, oamenii își pierd din umanitate. Un ministru, un doctor și un cerșetor rezolvă problema. Cum? Citește și vei afla!

3. Întâlnire cu Isabel
Presupusa colegă de muncă a protagonistului îi spune un secret de-al lor pe care el l-a uitat: că ei doi sunt... androizi. Ei au scopul de a eradica o entitate ce a apărut brusc pe Pământ. Nu, nu vă gândiți la zombi sau mai știu eu ce bestie îngrozitoare. Cred că această povestea mi-a plăcut cel mai mult datorită subiectului abordat. Originalitatea e caracteristica de bază a povestirii.

În mod cert voi mai citi cărți scrise de acest autor. Îi ador tehnica și modul în care mă transportă atât de ușor în inima lecturii. Le recomand această carte tuturor celor care s-au săturat de realitatea cotidiană.

Citate preferate:
În jurul nostru, penumbrele se transformau în umbre și apoi într-un semiîntuneric violet, întrerupt ici-colo de câteva raze de lumină venite de afară. Aș fi vrut ca momentele astea să nu se termine niciodată.


... îmbătrânită înainte de vreme de doruri și zadarnice așteptări.



... le ajungea o singură îmbrățișare pentru a construi o întreagă poveste de dragoste.



Este vorba de câteva constante fizice ale universului în care trăim. Unii dintre colegii mei sunt de părere că, dacă cineva va efectua acest calcul, cu acest unic scop, ceva se va întâmpla cu noi, cu Universul în care trăim. 



Cine are înțelepciunea să socotească numărul fiarei, cu mare grijă să îl folosească pentru că nespus de multe primejdii ascunde.

CALIFICATIV:
4/5 cărți la puterea a doua
Lectură plăcută!

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)