Bookhaul - 15 cărți (editura Celestium, Grupul Editorial Corint, Libris, schimburi, comenzi)

În ultima săptămână, am adunat 15 cărți primite fie ca sponsorizare, fie schimburi sau comandă. Fiind un număr destul de mare, mă gândeam să împărtășesc cu voi bucuria mea. :) Mai ales că la majoritatea urmează să fac recenzii.


O fioroasă dramă într-un act, cu două personaje și un singur decor, în care un celebru autor, îngrijit și torturat cu sadică tandrețe, este prizonierul propriei ficțiuni, iar torționarul este cititorul sau cel mai entuziast și devotat… 
  
 Misery Chastain este eroina unui ciclu de române „duioase“, dar părintele ei, scriitorul Paul Sheldon, e hotărât să o dea uitarii… Până când Annie Wilkes, o fostă infirmieră și fanatică admiratoare a personajului și a creatorului sau, îl „recupereaza“ pe Sheldon dintr-un accident de automobil. Și celebrul autor este obligat s-o reînvie pe Misery, să rescrie ultimul episod, numai pentru Annie și sub vigilența ei supraveghere. Dar tensiunea atinge cote insuportabile și curând devine limpede că sfârșitul cărții va fi și sfârșitul unuia dintre cei doi… 

Cartea este disponibilă aici.


 Când animalele de la fermă își alungă stăpânul bețiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare muncește peste program, productivitatea crește și, pentru moment, toate gurile sunt sătule. Regulile de aur ale colectivității vor fi înscrise cu litere uriașe pe un hambar: toate animalele sunt egale, niciun animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi în pat, nu-și va ucide semenii. Dar nu va trece mult până când porcii vor prelua conducerea fermei și se vor bucura de toate privilegiile puterii. Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi înțeles fie și numai din ultima regulă care mai rămâne înscrisă pe hambar: Toate animalele sunt egale, numai că unele animale sunt mai egale decât altele

Cartea este disponibilă aici.


Scout Finch este martoră la întâmplările dramatice declanșate într-un orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă. Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să țină piept unor prejudecăți până atunci latente și, din acest moment, Scout și fratele ei, Jem, sunt atrași într-o succesiune rapidă de evenimente care le depășesc înțelegerea. Pe timpul procesului, orășelul decade treptat în grotesc și violentă, însă există oameni care nu se lasă contaminați de setea generală de răzbunare, iar Atticus Finch rămâne reperul moral care îi oferă lui Scout, și totodată cititorilor, un punct de vedere empatic și echilibrat. 

Cartea este disponibilă aici.


Celebrul român Minunată lume nouă (1932) pornește de la ideea unei societăți distopice care, pentru a‑si controla cetățenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane și manipularea ei genetică, până la măscărea minciunii în adevăr absolut. Rezultatul este o combinație de realități orwelliene și scene din cel mai pur SF, în care cărțile sunt arse și singura cultură acceptată sunt preceptele unui conducător megaloman, în care apariția unei ediții de Opere complete de William Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sînt concepuți în imense incuba­toare, iar cei neatinși încă de morbul acestei „civilizatii“ sunt izolați în rezervații. 

Cartea este disponibilă aici.


Leif, un tânăr care se înscrie la școala de lupte din Gindeen, are o singură ambiție: să devină cel mai bun luptător în Arena 13.Aici, spectatorii fac pariuri despre care luptător va înfige primul sabia în trupul adversarului.
Iar în meciurile de revanșă, fac pariuri despre care adversar își va pierde viața.

Dar ținutul Midgard este terorizat de Hob, o creatură malefică ce provoacă din când în când la o luptă pe viață și pe moarte un combant din Arena 13.
Iar aceasta este exact ce își dorește și Leif, care știe prea bine crimele lui Hob și arde de dorința să le răzbune.
În primul volum al trilogiei Arena 13, Leif se va înfrunta cu monstrul care i-a distrus familia...

Chiar dacă acest lucru l-ar putea costa viața.

Cartea este disponibilă aici.


Colecția Leda Edge adaugă încă un volum desprins dintr-o lume fascinantă, creată special pentru segmentul young adult: Magonia de Maria Dahvana Headley.

Încă de când era mică, Aza suferă de o boală misterioasă de plamâni, din cauza căreia îi este tot mai greu să respire, să vorbească – să trăiască. Tot ce pot doctorii să facă e să îi dea medicamente și să spere că reușesc să o mențină în viață. Așa că atunci când Aza vede o corabie în cer, familia ei consideră că e vorba de un efect secundar nemilos al pastilelor. Dar Aza e sigură că nu e o halucinație. Poate să audă pe cineva de pe vas strigându-i numele.

Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care întotdeauna a fost alături de ea. Jason, pentru care ea ar putea avea niște sentimente mai mult decât prietenești. Dar înainte ca Aza să se gândească mai bine la asta, ceva groaznic se întâmpla.

Boala o doboară.

Aza pleacă din această lume. Și ajunge într-alta.

MAGONIA

Deasupra norilor, pe un tarâm al corabiilor, Aza nu mai este făptura slabă, pe moarte, de dinainte. În Magonia, ea poate respire pentru prima data. Mai mult, are o putere imensă, pe care o poate folosi pentru a schimba lumea. Căci Magonia și Pământul sunt în pragul războiului, iar soarta întregii omeniri stă în mâinile Azei – inclusiv soarta băiatului pe care îl iubește. Încotro se va îndrepta loialitatea ei?

Cartea este disponibilă aici.




Pe vremea când era foarte tânăr, Mircea Eliade a întâlnit-o pe Maitreyi, o tânără în vârstă de 16 ani din India, de care s-a îndrăgostit iremediabil. „Adevărul“ vă spune astăzi emoţionanta poveste de iubire dintre cei doi, dar şi cele mai frumoase citate din romanele pe care le-au scris în cinstea poveştii lor de amor.

Craig Gilner are 15 ani şi ambiţia l-a aşezat pe drumul visat. Are tot ce-şi poate dori un tânăr de vârsta lui – o familie iubitoare şi un loc la unul dintre cele mai prestigioase licee din Manhattan –, dar fericirea întârzie să apară.

Odată prins în caruselul competiţiei şi al temelor pentru şcoală, viaţa devine pentru Craig un coșmar: se confruntă zi de zi cu tulburări de alimentaţie şi de somn, consumă marijuana, îşi accentuează starea de nefericire visând la iubita celui mai bun prieten al său şi se plimbă de la psiholog la psiholog sperând la marea Schimbare, care să-i facă viaţa suportabilă. 

Dar schimbarea nu apare până când, în toiul unei crize, Craig ajunge să-i cunoască pe pacienţii de la secţia de psihiatrie a unui spital din Manhattan. De la aceştia tânărul învaţă cum să-şi înfrunte temerile şi să privească viaţa cu mai multă îngăduinţă.

Inspirată din experienţa personală a lui Ned Vizzini, O poveste haioasă ne învaţă să zâmbim în faţa necazurilor şi ne arată că, uneori, fericirea se ivește din cele mai neașteptate situații. 

Cartea este disponibilă aici.



În Pecetea morții, Veronica Roth înfățișează cu măiestrie puterea prieteniei și a dragostei într-o galaxie plină de haruri neprevăzute.

Pe o planetă stăpânită de violență și răzbunare, într-o galaxie unde unii sunt favorizați de soartă, toată lumea posedă un har, o putere unică menită să dea formă viitorului. În vreme ce majoritatea are de câștigat de pe urma acestui har, unii nu au aceeași soartă, abilitățile lor făcându-i vulnerabili în fața controlului celorlalți. Își vor putea aceștia recăpăta darurile, soarta și viețile? Vor fi ei capabili să întoarcă balanța de putere în această lume?

“Roth prezintă o lume detaliat construită, plină de intrigă politică și aventură, adesea brutală,însă pătrunsă de o emoționantă poveste de dragoste. Fanii lui Roth vor aștepta cu entuziasm urmarea.” -Booklist

Cartea este disponibilă aici.


Într-un fel profund personal, Stephen King pune sub lupă literatura. A lui și a altora. Vine cu trusa de instrumente a scriitorului. Plus lista de lecturi obligatorii. Plus teme pentru acasă. Plus secvențe de viață privată și episoade dintr-un trecut neocolit de senzații tari, trecutul unui scriitor admirat de milioane de cititori. Plus nenumărate idei despre literatură și măștile ei, despre ficțiune și forțele ei, despre cititori și dorințele lor. Pe scurt, Misterul regelui. Despre scris este una dintre cele mai influențe cărți despre literatură și cum se face ea din ultimele decenii. 
  
„Combinatie fascinantă de autobiografie și eseu, Misterul regelui. Despre scris este o călătorie foarte personală printre cărțile și filmele care l-au inspirat pe extraordinarul scriitor Stephen King, o incursiune în metodele lui de lucru, care îi va inspiră fără îndoială pe scriitorii aspiranți din lumea întreagă.“-Publishing News

Cartea este disponibilă aici.



Crezi că te cunoști, că știi totul despre tine, că ești cine vezi tu și alții la suprafață. Dar undeva, ascuns stă o altă parte pe care nu ai experimentat-o niciodată.

Karina ajunge într-o lume în care viața ei este necunoscută și nu își mai amintește ce face aici, cine este ea și de ce este aici. Cunoaște un bărbat de care se îndrăgostește și este prinsă în lumea reală și cea imaginară. Visele ei sunt departe de a fi adevărate.

Cei ce o controlează prin vise, vor să o distrugă și să o omoare.Cu timpul își va da seama ce este realitatea și ce este visul.

Cartea este disponibilă aici.


Există locuri în care răul se adăposteşte, lucruri în care răul seimpregnează, suflete în care răul sălăsuieşte. În ce măsură reuşeşte oricare dintre noi, ajuns întâmplător în preajma răului, să se păstreze necorupt? Vacanţa de vară se transformă într-o înlănţuire de coşmaruri pentru trei adolescenţi care fac o descoperire stranie: o încăpere secretă, în care timpul are altă consistenţă, iar obiectele au origini sumbre. Un lac în preajma căruia se petrec dispariţii misterioase, o casă pe malul apei ce pare a atrage gânduri sângeroase, iată decorul în care cele mai sinistre imagini devin realitate.
Literatura rusă contemporană ne-a obişnuit cu scene atroce, dar nici un alt autor n-a mers atât de departe ca Vladimir Sorokin. Inimile celor patru (1993) este textul în care Sorokin experimentează mai mult ca oricând, punând la încercare rezistenţa hârtiei, dar şi a personajelor de hârtie, sângele lor înroşind complet atmosfera cărţii; poate cel mai sângeros roman realist pe timp de pace. 

Cartea este disponibilă aici.


Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)