,,Jocuri periculoase'' de Jackie Collins - mini-recenzie realizată de Amalia Danciu



Răzbunare. Minciuni. Infidelităţi. Crime. Dorinţa de a domina. Acestea sunt elementele care alcătuiesc capodopera lui Jackie Collins. Da, desigur, era să uit de pasajele romantice şi pasionale.
3 femei, 3 bărbaţi, un vinovat, un singur scop: răzbunare. Enzio Bassalino a dat comandă uciderea lui Margaret Lawrance Brown. Rio Java, Lara Crichton şi Beth Chaucer decid să-l termine definitv pe Enzio, cum altfel decât prin distrugerea celor trei fii ai săi. Totul este un joc periculos la care protagonistele iau parte fără a conştientiza pe deplin consecinţele.
Spre deliciul cititorilor, Jackie Collins reuşeşte să combine intrigile suculente cu pasiuni interzise. Acţiunea picantă şi sfârşitul total imprevizibil (caracteristice, de altfel, autoarei) au fost nelipsite.



Ce m-a atras foarte tare a fost motivul uciderii lui Margaret, dar şi cauzele pentru care lupta: libertatea şi respectul femeilor.
Nu doar ea, ci şi cele 3 prietene ale ei, sunt persoane publice. Protagonistele scot la iveală trăsături pe care nici nu credeau că le au, cum ar fi perseverenţa și dăruirea. Modul în care ele percep răzbunarea este... unic. Ajung să nu mai distingă binele de rău şi trec dincolo de limitele decenţei, toate acestea pentru a o răzbuna pe Margaret. Într-un roman plin de suspans şi de intrigi, Jackie Collins reuşeşte să contureze personalităţile tuturor personajelor într-un mod uluitor, transformându-i pe cititori în martori ale acestor jocuri perculoase.

CALIFICATIV: 

Vă doresc o zi frumoasă! :D
 

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)