Top 10 - cărți romantice

 10. Barca de argint - Luanne Rice

Darrah McCarthy le așteaptă pe surorile ei, Delia and Rory, pentru o ultimă reuniune pe insula  Martha's Vineyard, la casa familiei, înainte ca aceasta să fie vândută. Transplantate din propriul mediu familiar, fiecare dintre surori ajunge să-și vadă cu alți ochi viața, relațiile sentimentale și legătura cu trecutul. Inevitabil, amintirile despre mama, bunica și mai ales tatăl lor- un irlandez care a plecat în țara natală când Darrah avea doisprezece ani pentru a dovedi  existența unei moșteniri ancestrale și nu s-a mai intors - scot la iveală întrebări ramase fără răspuns și încep să destrame mitul familiei lor, iar descoperirea unor scrisori vechi de dragoste le face pe cele trei surori să pornească în cautarea adevarului în Irlanda.

9. Un albastru infinit - Luanne Rice 
Cu ani în urmă, Lyra Davis lăsa în urmă o lume de bogăţie şi privilegii, precum şi pe cei pe care îi iubea cel mai mult în lume, incapabilă să împace aşteptările familiei sale cu năzuinţele propriei inimi sălbatice. Acum duce o existență liniştită pe insula Capri, învăţând să e bucure cu adevărat de viață, alături de bărbatul pe care îl consideră sufletul pereche. Fiica ei, Pell, acum în vârstă de 16 ani, şi sora ei mai mică, Lucy, încă îi duc dorul mamei care le-a părăsit când erau copii. Pell crede că ştie motivele pentru care Lyra le-a abandonat, și, după moartea tatălui lor, va traversa lumea ca să o găsească pe mama pe care și-o amintește și să afle adevărurile adânc ascunse, pe care Lyra nu a putut să le dezvăluie până acum. Un albastru infinit este o poveste despre dragoste, familie şi prietenie în vieţile a două femei care se reîntâlnesc în locul unde încep visele – şi unde se pot împlini în cele din urmă...

8. Suprizele vieții - Danielle Steel
Valerie Wyatt este regina eleganței - are o carieră de succes în televiziune, iar apartamentul de pe Fifth Avenue este visul oricărui newyorkez. Atunci de ce se simte atât de deprimată? Fiindcă toate orele petrecute cu antrenorul personal, stiliști și chirurgi esteticieni nu pot s-o facă să uite adevărul: Valerie împlinește șaizeci de ani. Fiica lui Valerie, April, își dedică tot timpul și energia restaurantului pe care îl deține în centrul New Yorkului, dar viața ei sentimentală este ca și inexistentă. Însă totul este pe cale să se schimbe radical, printr-o transformare tumultoasă în dimineața în care își dă seama că are treizeci de ani. Și cu ce se poate lăuda până acum? Jack Adams este cel mai carismatic analist sportiv de televiziune. La mai mult de un deceniu de la retragerea din NFL, femeile încă roiesc în jurul lui. Dar în ziua în care împlinește 50 de ani, realizează că timpul l-a ajuns din urmă.  Începând cu o zi de naștere și terminând cu alta, Valerie, April și Jack descoperă că cele mai mari daruri ale vieţii sunt mereu o surpriză.

7. Păstrează-ți visul - Nora Roberts
Pentru Margo, Laura și Kate, căminul familiei Templeton reprezintă sanctuarul unde își găsesc mereu refugiul atunci când viața le pune în cale cele mai neașteptate piedici. Margo, eroina din Îndrăznește să visezi, și-a găst fericirea în brațele lui Josh, iar Laura a divorțat de un soț pentru care căsnicia reprezenta doar o sursă de bani și de putere.Kate nu are frumusețea lui Margo sau eleganța Laurei, însă știe prea bine că deține ceva cu care s-a mândrit întotdeauna – o minte ascuțită, care a ajutat-o să avanseze rapid în carieră. Mânată de ambiție, Kate și-a măsurat succesul în viață cu fiecare reușită profesională. Aflată pe punctul de a deveni partener la firma la care lucrează, Kate este șocată când este acuzată de delapidare și concediată.
Firea ei încăpățânată o face să dorească să rezolve lucrurile fără ajutor, însă Byron De Witt, cel care conduce acum afacerile Templeton, nu ezită să-și ofere sprijinul pentru a-i reabilita numele. Byron însă îi oferă lui Kate mai mult decât atât, obligând-o să privească adânc în propriul suflet și să descopere că, de fapt, ceva extrem de important îi lipsea din viață – o dragoste împărtășită. 
 
6. De 19 ori Katherine - John Green 
K-5 spunea că băieţii sunt bădărani.
K-10 voia doar o relaţie de prietenie.
K-18 i-a dat papucii într-un e-mail.
K-19 i-a frânt inima.
Colin, un „fost copil-minune" pasionat de anagrame, pleacă împreună cu prietenul său Hassan într-o călătorie departe de casă pentru a-şi uita toate dezamăgirile în dragoste. Cu 10 000 de dolari în buzunar şi un mistreţ pe urmele sale, Colin vrea să demonstreze Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor care, speră el, va prezice viitorul tuturor relaţiilor. Iubirea, prietenia şi umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poţi reinventa. (recenzia o puteți găsi aici: http://cartilaputereaadoua.blogspot.ro/2016/03/de-19-ori-katherine-de-john-green.html)

5. Cristalul nopții - Amanda Quick
Bântuit de coșmaruri și de halucinații, Griffin Winters, unul dintre celebrii lorzi ai lumii subterane din Londra, este convins că a fost ajuns de blestemul moștenit de la unul dintre strămoșii lui, fondator al Societății Oculte. Instinctele care l-au ajutat să supraviețuiască pe străzi și să-și învingă rivalii îl atrag acum spre Adelaide Pyne, o tânără ale cărei puteri ar putea să-l ajute să-și păstreze mințile și viața. Nu știe încă că soarta lui este mai legată de misterioasa femeie decât și-ar fi putut închipui. Adelaide deține din adolescență o lampă cu puteri neobișnuite și faptul că numai ea o poate manevra a atras interesul unor oameni puternici atât din interiorul, cât și din afara Societății, iar experimentul pe care îl pune acum la cale cu Griffin o face ținta lor. Despărțiți de principii de viață total diferite, dar atrași de pasiunea imposibil de negat care se naște între ei, Adelaide si Griffin trebuie să găsească răspunsul la întrebări vechi de secole, înainte ca moartea – și nu dragostea – să fie cea care îi va uni pentru totdeauna.

 4. Vieți paralele - Ellen Meister
Quinn Braverman duce o viată fericită alături de un soț iubitor, Lewis, si de fiul lor, Isaac. Însă Quinn  ascunde două secrete. Unul este adevăratul motiv pentru care l-a preferat pe Lewis în defavoarea lui Eugene, fostul ei prieten, faimos, nevrotic si nesigur pe sine. Celălalt este că a stiut întotdeauna că pentru ea este posibilă o viată paralelă, în care poate să treacă oricând.
Ani de-a rândul,Quinn a evitat tentatia de a arunca o privire în cealaltă parte, însă când rămâne însărcinată si află că viitorul copil ar putea suferi de o boală gravă, tentatia de a fugi de problemele coplesitoare devine prea puternică. În existenta paralelă, Quinn a rămas alături de Eugene, si, cel mai important, mama ei este încă în viată. Desi nici măcar nu îsi poate imagina să-si părăsească pentru totdeauna sotul si fiul, Quinn continuă să traverseze între cele două vieti, mânată si de dorinta de a afla motivul pentru care mama ei s-a sinucis imediat după căsătoria ei cu Lewis.
Curând însă Quinn este nevoită să hotărască ce îsi doreste, de fapt, cu adevărat – va avea curajul să înfrunte problemele din existenta pe care a cunoscut-o dintotdeauna sau va alege drumul spre necunoscut?

3. Adevărata dragoste - Jude Deveraux

La terminarea facultății, Alix Madsen află cu surprindere că Adelaide Kingsley, o prietenă de familie, i-a lăsat moștenire, pentru un an, dreptul de a fi stăpâna unui încântător conac pe insula Nantucket. În schimb , Adelaide are o cerință neobișnuită – Alix trebuie să rezolve misterul straniei dispariției a uneia dintre femeile din neamul Kingsley, petrecute însă cu mai bine de două secole în urmă. În plus, Alix trebuie să se confrunte și cu arogantul – și extrem de atrăgătorul – arhitect Jared Montgomery, moștenitorul de drept al conacului.
Ceea ce Alix nu știe este că legăturile propriei familii cu cea a lui Jared sunt mult mai apropiate și mai îndelungate, așa că Jared primește misiunea să aibă grijă de ea cât timp se află pe insulă – lucru deloc dificil, având în vedere pasiunea de netăgăduit care se naște între ei. Viețile lui Alix și Jared se dovedesc strâns împletite cu soarta tulburătoare a strămoșilor lor, iar cei doi trebuie să descopere calea de a îndrepta greșelile trecutului pentru a găsi speranța pentru propriul viitor... și pentru adevărata dragoste.

2. Distanța dinte noi - Jhumpa Lahiri
Doi frati, o singura tragedie. Doua civilizatii, o singura viata. Un trecut de cosmar, o revolutie, o iubire ce trece dincolo de moarte, un roman despre distanta dintre oameni si lumi si despre imposibila apropiere.
Din anii ’60 si pana in prezent, din India in America, de la o generatie la alta, povestea unei familii se scrie intr-o carte ce poarta amprenta inconfundabila a scriitoarei Jhumpa Lahiri, castigatoare a Premiului Pulizer.

1. Invitație la vals - Mihail Drumeș
Romanul Invitaţia la vals este un fenomen unic în literatura română, fiind un titlu atât de îndrăgit de cititori, încât, de-a lungul unui singur deceniu, treizeci şi patru de ediţii au fost epuizate. Cartea îşi seduce încă de la primele pagini cititorul, care rămâne cu sufletul la gură, conectat la acordurile poveştii de dragoste dintre cei doi studenţi, Tudor şi Micaela. Candoarea emoţiilor şi a frământărilor sfâşietoare provocate de iubire, înregistrate de scriitor cu sinceritate şi sensibilitate, are darul de a aduce revelaţia bucuriei de a trăi alături de cei dragi, făcând din Invitaţia la vals o lectură necesară maturităţii. 



Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu

Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)